Türkçesi “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelen SEO, dijitalleşen dünyaya ayak uydurmak isteyen firmaların önem verdiği konulardan bir tanesidir. Dinamik bir yapıya sahip olan günümüz teknolojisinde büyümeyi hedefleyen şirketler için göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. SEO, en basit haliyle bir web sitesinin çeşitli stratejik yöntemlerle arama motorlarında daha iyi sonuç almasını sağlayarak, görünürlüğünün arttırılmaya çalışılmasıdır. Bu çalışmalar için SEO analizi yapan çeşitli araçlar bulunmaktadır. SEO alanında çalışmak isteyen kullanıcıların aklına gelen ilk konu SEO araçları olmaktadır. Bu araçlar da ücretli ve ücretsiz SEO araçları olarak iki ayrı bölüme ayrılmaktadır.
Bir başka deyişle, web sitesini organik olarak ziyaret eden nitelikli ziyaretçi trafiğini arttırmak için yapılan işlemlerin tamamına SEO denir. İngilizce karşılığı olan ‘Search Engine Optimization’ kelimelerinin baş harfleri kullanılarak kısaltılmış halidir. Bu noktada amaç web sitesinin SERP olarak adlandırılan arama motoru sonucu sayfasında daha iyi sıralama elde etmesidir. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları olarak iki ayrı kategoride karşımıza çıkmaktadır.
Bu işlemler için bir SEO Uzmanıyla çalışarak web sitenizin görünürlüğünü arttırabilirsiniz. Web sitenizin trafiği arttıkça rakiplerinizin önüne geçerek yüksek miktarlarda kazanç sağlayabilirsiniz. Yapılacak olan çalışmalarla birlikte web sitenize gelecek olan trafiğin hangi kelimelerden kaynaklı olduğunu bu kelimelerin dönüşümünü ve hacmini takip etmeniz için tasarlanan ücretli ve ücretsiz SEO araçları vardır. Ayrıca rakip firmaların almış oldukları hacmi ve trafiği de takip etmek için bu araçlar fayda sağlamaktadır. İşte bu SEO araçlarını aşağıda listeledik…
Ücretli SEO Araçları
Web sitenin tarayıcı aramasında üst sıralarda çıkmasını hedefleyen SEO, organik ziyaretçi sayısı için oldukça önemlidir. Web site analizinde, rakip firmaların hacim ve trafiğini hesaplamada SEO araçlarından yararlanılmaktadır. Bu araçlar ücretli ve ücretsiz SEO araçları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu başlık altında ücretli SEO tools hakkında bilgi sahibi olacaksınız.
GTmetrix
Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında sunduğu ekstra özellikler kapsamında ücret talep eden GTmetrix, web sitenizin ne kadar yüksek performans sergilediğini, neden yavaş olduğunu ve nasıl optimize edileceği konusunda çeşitli iyileştirme önerileri sunar. Mevsimsel eğilimleri takip ederek saatlik, günlük, haftalık veya aylık bazda performans düşüşleri veya artışları hakkında bilgi verir.
Kişiselleştirebileceğiniz ayarlar sayesinde web sitenizde performans kaybı yaşandığında bir bildirim almanıza olanak tanır. Ayrıca sayfanızın diğer cihazlardan nasıl göründüğüne dair bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır.
Semrush
Semrush, son zamanların en çok tercih edilen yapay zeka SEO araçları arasında yer almaktadır. İşlevsel olması ve pratik kullanımıyla öne çıkan bu aracın kullanıcılar tarafından tercih edilmesindeki en büyük etken, Etki Alanı Özelliğidir. Bu özellik sayesinde web sitenizi kolay bir şekilde rakip firmalarla karşılaştırarak gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları kategorisinde ücretli SEO aracı kapsamına dahil olmaktadır. Adından sıkça söz ettiren bu aracın bazı özellikleri şunlardır;
- Gelişmiş organik ziyaretçi takip sistemi
- Backlink analizi
- Detaylı anahtar kelime analiz raporu
- Yazı içeriği denetimi
- Rakip site trafik analizi karşılaştırması
gibi bir çok soruna cevap vermektedir. Neredeyse her konuda gerekli hizmeti sağlayan bu araç, oldukça güçlü bir ağa sahiptir. Yaptığı sade ve anlaşılır analizleriyle de ücretli SEO araçları arasında en iyisi olmaya adaydır.
Similarweb
Rakip analizi için kullanabileceğiniz Similarweb, ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ek özellikleri için ücret talep eden SEO araçlarındandır. SimilarWeb, bir sektörde demografik veya trafik paylaşımı türü verileri kullanıcılarla paylaşan bir yazılımdır. Paylaşmış olduğu detaylı raporlarla uzun vadeli dijital stratejiler oluşturmak için yardımcı olmaktadır.
MOZ
İçinde bulundurduğu araçlarla SEO dünyasında adından sıkça söz ettiren Moz, kapsamlı bir SEO aracıdır. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ücretli olarak öne çıkmaktadır. Web sitenizin büyümesini her alanda takibe alarak detaylı raporlar hazırlamaktadır.
Rakip analizi, anahtar kelime keşfi, sıralama takibi, trafik kontrolü ve içerik optimizasyonu gibi sorunlara çözüm bularak teknik SEO sorunlarını çözmek için yardımcı olmaktadır. Bu sayede web sitenizi denetleyerek olası sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.
Ahrefs
SEO uzmanları tarafından en sık kullanılan uygulamalardan biri olan Ahrefs, ücretli ve ücretsiz SEO araçları kapsamında ücretli olarak kullanıcılara hizmet vermektedir. Web site analizi için en verimli uygulamalardan biridir. Birçok teknik konuda yardımcı olur; Rakip araştırması, sıralama takibi, backlink incelemesi, site denetimi, anahtar kelime analizi bunlardan sadece birkaçıdır.
Tüm bunların yanı sıra sadece bir araştırma sonucunda dahi sayısız anahtar kelime araştırması yapabilmesi bile tercih edilmesi için en iyi sebeplerdendir. Web sitenizde bulunan bir anahtar sözcüğün sıralama geçmişini de size bildirerek sitenizi geliştirmek için gerekli aksiyonların alınmasında yardımcı olur. En iyi sıralamanızı elde etmeniz için web sitenizin hangi bölümlerinin iyileştirilmesi gerektiği konusunda yönlendirmeler yapar. Veri tabanında çok fazla sayıda web sitesi bulunması sebebiyle içerik arama konusunda çeşitli fırsatlar sağlar. Tüm bu özellikler sayesinde SEO sorgulama araçları arasında oldukça popüler hale gelmiştir.
Screaming Frog
Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında kısmi olarak ücretli olan bu araç, ücretsiz sürümünde 500 urlye kadar tarama yapılmasına izin vermektedir. Web siteniz hakkında genel bir durum raporu vererek yapılan analizleri kaydetme imkanı sunar. Bozuk sayfaların kontrolü, url hataları, eksik ya da tekrar eden başlık etiketleri gibi oldukça kapsamlı fonksiyonlara sahip olduğundan dolayı web yönetici araçları arasında kullanıcıların favorilerindendir. Küçük ölçekteki web siteleri için ücretsiz sunduğu opsiyonlar yeterli olmaktadır. Masaüstü SEO programı olarak çalışan bu aracı her webmaster denemelidir.
SpyFu
SpyFu, bir anahtar kelime aracıdır. Bu araç sayesinde herhangi bir anahtar kelimenin belirli bir süre içerisinde aranma sayısını kolayca görüntüleyebilirsiniz. Premium özellikleri kullanıcıları cezbetse de ücretsiz özellikleri de SEO’ya yeni başlayanları memnun etmektedir.
Bu araç sayesinde herhangi bir anahtar kelimenin belirli bir süre içerisinde aranma sayısını kolayca görüntüleyebilirsiniz. Rakiplerinizin kaç anahtar kelime sahibi olduğunu, aylık tıklama sayılarını, ücretli ve organik rakiplerini ve daha fazlasını kolayca görebilirsiniz. Tüm bunların yanısıra;
- SERP analizi
- Sıralama takibi
- Alan adı karşılaştırması
- Backlink oluşturucu
özellikleri de mevcuttur. Bu alandaki en detaylı SEO analiz araçlarından biridir.
Majestic
Diğer uygulamalara kıyasla sadece backlinklerle ilgilenen Majestic, bu alanda en etkin hizmeti vermek üzere tasarlanmıştır. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ihtiyaca göre belirlenmiş üç ayrı ücretlendirme tarifesiyle kullanıcılara sunulmaktadır. SEO test aracı olarak alanında kendini kanıtlamış bir araçtır.
Majestic, link analizi konusunda en geniş veri tabanına sahip olması sebebiyle detaylı bir link analiz raporu oluşturabileceğiniz nadir sitelerdendir. Web sitenizin nereden ve kaç adet link aldığı, link aldığınız sitelerin spam olup olmamama durumunu, linklerin tahmini olarak ne zaman grafik sağlayacağı, hangi linklerin kayıp veya hangilerinin yeni olduğu sorularına cevap vermektedir. Fresh Index ve Site Explorer tercih edilmesinde en popüler özelliklerindendir.
Lumar
Lumar, bir diğer adıyla DeepCrawl teknik SEO, site hızı ve web erişilebilirliği konularında kullanıcılara yardımcı olmaktadır. Kısaca, SEO uzmanlarının da ilk tercihi olan bulut tabanlı bir web tarayıcısıdır. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ücretli olarak hizmet vermektedir.
WooRank
Web sitenizi kullanıcılar için en iyi şekilde optimize etmenizde yardımcı olan Woorank, detaylı bir analiz aracıdır. Oluşturacağı kapsamlı raporlar ile olası sorunları gözden geçirerek çözüme ulaşmanızı sağlar. Küçük çapta iş yapan kullanıcıların gözdesi olan Woorank sayesinde web sitenizi teknik açıdan revize edebilirsiniz.
Ücretli ve ücretsiz SEO araçları kapsamında ücretsiz deneme sürümü sonrası kullanıcılardan ücret talep eden bu araç, siz ve rakibinizin tarafından kullanılan anahtar kelimeleri kontrol ederek verimlilik ve güncellik durumunu da denetlemektedir.
SerpTAKİP
Serptakip, isminden de anlaşılacağı üzere arama motoru sonuç sayfası takibi yapmaktadır. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ilk 14 gün ücretsiz kullanım hakkı tanıyan bu araç, daha sonrasında aylık veya yıllık olarak çeşitli paketlerle kullanıcılara hizmet vermektedir. Yeni anahtar kelimeler keşfetmeye olanak sağlarken oluşturduğu detaylı analiz ve raporlarıyla SEO uzmanlarının ve dijital pazarlamacıların vazgeçilmez tercihlerindendir. Bu aracın birkaç önemli özelliği ise şunlardır;
- Rakip analizi
- Site takibi
- Aranma hacmi
- Rekabet değeri
- Otomatik e-posta rapor gönderimi
bu avantajlar kullanıcıları tatmin eden özelliklerinden birkaçıdır. Geniş bir veritabanına sahip olması sebebiyle arama yaptığınızda bir kelimeye ait en çok aratılan soru kalıplarını ve diğer anahtar kelimeleri hızlı ve kolayca bulmanızı sağlar. Ayrıca bu anahtar kelimelere ait aranma hacmi, tıklama başına maliyetini ve rekabet değerlerini de görebilirsiniz. Pratik ve kullanışlı bir uygulamadır.
KWFinder
Anahtar kelime araştırması için sıklıkla tercih edilen KwFinder, düşük rekabet seviyesine sahip olan uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulmanız için fayda sağlar. SEO uyumlu metinler oluştururken kolayca sıralamaya gireceğiniz anahtar kelimelere keşfetmenize yardımcı olur.
Kullanıcılara sağladığı bu avantajlar sayesinde web sitenize trafik çekebilir, rakibinizin anahtar kelimesini kendi anahtar kelimenizle karşılaştırarak web sitenizi üst sıralara çekmek için çeşitli stratejiler üretebilirsiniz.
Frase.io
Frase.io, SEO uzmanlarının anahtar kelimelerden iyi araştırılmış, SEO’ya uygun makalelere daha hızlı ve daha iyi bir şekilde ulaşmasını sağlayan ücretli bir SEO aracıdır. Yapay zeka ile arama sorgularını analiz ederek araştırmaya bağlı SEO içeriği oluşturmanızda yardımcı olur.
Ücretsiz SEO Araçları
Profesyonel çalışmalar için kullanılacak olan SEO araçları, web sitesinin organik ve nitelikli ziyaretçi sayısını arttırmada önemli bir etkendir. Rakip firmaların hacim ve trafiklerinin analizinde SEO araçları mutlaka kullanılmalıdır. Bunlar ücretli ve ücretsiz SEO araçları olarak ikiye ayrılmaktadır. Bir sonraki başlık altında ücretsiz olan SEO araçlarından bahsedeceğiz.
Google Analytics
Vazgeçilmez SEO araçlarından biri olan Google Analytics, web sitenizin güncel görünürlüğünü, anlık trafiğini, sitenize uğrayan ziyaretçilerin nasıl etkileşim kurduğu ve bu ziyaretçilerin etkileşimlerini arttırmak için nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olan uygulamalardan biridir. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları ayrımında ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu araç web sitenizin iç ve dış trafiği hakkında en detaylı bilgileri vermektedir.
Uygulamadan daha yüksek verim almak için Özelleştirilmiş Rapor Görünümü özelliğini aktif ederek yaratacağınız Kişiselleştirilmiş Gösterge Tabloları ile web sitenize ait en güncel tabloları oluşturup nasıl bir yol izleyeceğinizi belirleyebilirsiniz.
Google Search Console
Google SEO geliştirme araçları içerisinde ücretsiz kategorisine giren Google Search Console, doğru kullanımla birlikte web siteniz için yüksek verim alabileceğiniz araçlardan bir tanesidir. Google SEO araçları arasında en çok tercih edilen araçtır. Temel bir SEO hizmeti sunan bu araç web sitenizin performansını değerlendirir ve oluşabilecek olası sorunları gözlemler. Böylelikle Google’ın web sitenizi dizine eklemesinde katkı sağlamış olur.
Web sitenizin bağlantılarının iyileştirilmesi, mobil ile uyumluluk kontrolü, backlink düzenlemeleri gibi başlıca sorunları çözüme kavuşturarak web sitenizi en işlevsel haline getirmeye çalışır. Diğer bir özelliğiyse web sitenizin ceza alması halinde almış olduğunuz cezayı bu araç üzerinde görüntüleyebilmenizdir. Ceza almanıza neden olan durumu düzenledikten sonra yeniden değerlendirme talebinde bulunabilirsiniz. Google Search Console, ücretli ve ücretsiz SEO araçları içerisinde bu hizmeti sağlayan tek araçtır.
Google Trends
Google Trends, isminden de anlaşılacağı üzere farklı arama kelimelerinin arama hacimlerini ve hacimlerde oluşan değişiklikleri göstermektedir. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları ayrımında tamamen ücretsiz olarak karşımıza çıkan bu araç web sitenizin içeriğini güncel tutmanıza yardımcı olurken, güncel Google Trends aramalarıyla örtüşecek başlıkları belirleyerek kullanıcıların sorunlarına çözüm olacak içerikler üretmenizi sağlar.
Google Trends, tüm bu özellikleri haricinde aynı zamanda bir YouTube SEO aracı olarak kullanılmaktadır. YouTube arama trendlerini de görmenize yardımcı olur. Arama türünüzü belirleyerek YouTube aramalarındaki farklı anahtar kelimeleri keşfetmenize olanak sağlar.
Google Keyword Planner
Google Keyword Planner’ı kullanmak için öncelikle bir Google ADS hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Google ADS’te araçlar sekmesi altında karşınıza çıkacaktır. Bu araca sahip olduğunuz takdirde sadece SEO çalışmaları değil aynı zamanda reklam çalışmaları kapsamında da gerekli desteği alabilirsiniz.
Eğer Google üzerinde bir SEO çalışması hazırlayacaksanız, hangi kelimeleri seçeceğinizi bilmiyor ve seçtiğiniz kelimeleri nasıl kullanacağınıza dair bir fikriniz yoksa kelimelerin aranma hacmini bilmenize yardımcı olan bu uygulama sayesinde başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları kapsamında ücretsiz olarak sunulan bir araçtır. Google Keyword Planner’ın oluşturacağı arama motoru sonuç sayfasının (SERP) analiz raporları ile gerekli olan backlink çalışmalarını da yapabilirsiniz.
Google PageSpeed Insights
Google’ın üretmiş olduğu PageSpeed Insights, sayfaların yüklenme anındaki hızını test ederek çeşitli tavsiyeler vermektedir. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur. Web sitenizin geç açılması, görsel boyutlarınızın çok yüksek olması, js veya css dosyalarının sıkıştırılmamış olması gibi sebeplerden dolayı web sitenizde yavaşlamalar meydana gelebilir. Bu program sayesinde web sitenizi hızlandırarak, genel performansında iyileştirmeler yapabilirsiniz.
SeoQuake
Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ücretsiz olarak öne çıkan bu araç işlevsel bir Chrome uzantısıdır. Safari, Google Chrome ve Mozilla Firefox benzeri tarayıcılarda toolbar olarak karşımıza çıkmaktadır. Birden çok arama motoru parametresini görüntüleyerek elde edilen sonuçlarla karşılaştırma yapmak için olanak sağlar.
SeoQuake, anahtar kelime raporu, backlink analizi ve web sitenizin güncel sıralaması gibi önemli bilgileri kullanıcılarla paylaşmaktadır. Rakip analizi için en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesidir. Bu aracın kurulu olduğu arama motorundan arama yaptığınız takdirde sitelerin toplu değerleri hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz.
Check My Links
Broken Link, boş veya var olmayan bir web sayfasına bağlanan bir çeşit web sitesi köprüsüdür. Bu linke tıklandığında ekranda bir hata mesajı belirmektedir. Kötü izlenim yaratarak profesyonellik dışı durduğu için web site geliştiricileri tarafından kontrolü sık sık sağlanmaktadır. İşte tam da bu kontrol mekanizmasına sahip olan Check My Links sayesinde ölü bağlantıları belirleyerek düzenleme fırsatı sağlamaktadır.
Ücretli ve ücretsiz SEO araçları ayrımında ücretsiz kısma dahil olan araçlardan bir tanesidir. Bu araç sayesinde bağlantı oluşturma süreci hız kazanırken görüntülenen sayfayı hızlıca analiz ederek bozuk veya geçersiz bağlantılar saptanır. Bozulmuş veya güncelliğini yitirmiş bağlantıların saptanmasının ardından gerekli düzenlemelerin yapılması için zaman kazandırmaktadır.
Soovle
Karşınızda ücretli ve ücretsiz SEO araçları kapsamında ücretsiz bir anahtar kelime aracı Soovle! SEO programları arasında arayüzü oldukça basit olan bu araç anahtar kelime taraması yapmak için idealdir. Soovle, yazdığınız bir anahtar kelimenin Google, YouTube, Bing ve Yahoo benzeri arama motorlarında aranan kelimelerin benzerlerinin listesini gösteren bir araçtır.
Büyük arama motoruna girilen alakalı anahtar kelimeleri bir ekranda görmek arama amacınızı anlamada katkı sağlayacaktır. Buradan yola çıkarak farklı arama amaçlarına göre arama davranışını karşılaştırmanıza da olanak tanımaktadır.
Checkbot
Checkbot, bozuk bağlantılar, tekrarlanan içerik, geçersiz HTML gibi sorunlara çözüm arayan kullanımı oldukça basit bir araçtır. Web sitenizi belli kurallar içerisinde test ederek eksik noktaları belirtir. Genellikle yeni başlayan kullanıcıları hedef alan bu araç, SEO, hız ve güvenlik sorunlarına cevap arar. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ücretsiz olarak kullanıma açılmıştır.
Keywordtool.io
Son derece basit ve anlaşılır bir arayüze sahip olan bu araçla kolayca anahtar kelime araması yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Uzun kuyruklu anahtar kelime arayışınızda da sizlere en büyük desteği sağlayacaktır. Keyword Tool ile sadece Google değil aynı zamanda Bing, YouTube, Amazon, eBay, Play Store, Instagram ve Twitter anahtar kelime araması yapmanız için olanak sağlar.
Serpstat
Serpstat, web sitenizin trafiği, görünürlüğü ve backinlink adedi gibi çeşitli konularda yardımcı olmaktadır. SEO hizmetinin yanı sıra PPC ve içerik pazarlama kampanyalarını iyileştirmek için öneriler verir. Böylelikle rakiplerinizi tanıyarak strateji oluşturmanıza olanak tanır. Kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında yedi günlük ücretsiz deneme hakkı sunmaktadır. Site optimizasyon düzeyinin büyüme dinamiklerini takip etmeniz için Serpstat uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Yoast SEO
WordPress SEO araçları arasında en çok tercih edilen Yoast Seo, sayfanızın maksimum performansa ulaşması için birtakım öneriler sunar. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları arasında sadece premium üye olmak isteyenlerden ücret talep etmektedir. İşte bu WordPress SEO eklentisi sayesinde içerik optimizasyonunu kolaylaştırabilir, çeşitli anahtar kelime veya meta açıklamalar ekleyebilirsiniz.
Bing Webmaster Tools
Sanılanın aksine sadece Bing için hizmet vermeyen Bing Webmaster Tools, derinlemesine analizleri ve SEO geliştirme tavsiyeleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Sitenizi keşfetmenize, backlink analizine ve anahtar kelimeleri yönetmenize yardımcı olur.
Rank Math
WordPress için bir SEO eklentisi olan Rank Math, kısmi olarak ücretlendirme yapmaktadır. Önemli SEO ayarlarını kolayca kişiselleştirerek, hangi sayfaların dizine eklenebileceğini kolayca kontrol edebilirsiniz. Anahtar kelime takibi, detaylı SEO analizi ve Rank Tracker adında belirlenmiş anahtar kelimeler için web sitenizin performansını takip edebileceğiniz özellikleri kullanıcılara sunmaktadır. Ücretli sürümü bulunsa da birçok SEO geliştiricisi için ücretsiz sürümü de yeterlidir.
Ubersuggest
Neil Patel tarafından geliştirilmiş olan Ubersuggest, SEO hakkında fazla bilgi sahibi olmayan acemi kullanıcıları hedeflemektedir. Ücretli ve ücretsiz SEO araçları ayrımında ücretsiz ve kullanımı kolay bir uygulamadır. Bu aracın başlıca hedefi web sitenizin trafiğini arttırmaktır.
Ubersuggest, bir anahtar kelime bulma aracıdır. Yaptığı analizler sayesinde rakip firmaların hangi sayfalarının popüler organik anahtar kelime ifadeleri için sıralamada yer aldığını ve hangilerinin Facebook, Instagram ve Twitter benzeri siteler tarafından sevildiğini keşfedebilirsiniz. Anahtar kelime ihtiyacı duyan kullanıcılar için ideal olan bu uygulama sayesinde her anahtar kelime için hacmi, rekabeti ve dönemsel eğilimleri inceleyebilirsiniz.
FatRank
Anahtar kelime aracı olan FatRank, anahtar kelime sıralamanızı bilmenize yardımcı olur. Anahtar kelimenizin her sayfadaki sıralamasını öğrenmek için mevcut aramanıza yeni anahtar kelimeler ekleyerek ilk 100 için sıralamanızı öğrenebilirsiniz. Kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen SEO analiz araçları içerisindedir.
No responses yet